Monday, December 14, 2009

malaysia menang bola....FaM yang gelabah...

yes....yes..yes...malaysia telah menang lawan laos di separuh akhir sukan sea...syabas buat team malaysia..secara apa yang aku nampak permainan malaysia amat bagus, hantaran pendek, kawalan bola, pertahanan...sekali tgk ada macam arsenal main...cuma kelemahan yang boleh diperbaiki ialah stamina permainan..ala kita tau sangat malaysia kan nyer makann mcm mana..berlemak,pedas,berminyak....mmg r pemain ada diet dorg sendiri..tp bila ari cuti dorang??hari raya??dorang akan makan gak mende mcm 2 y secara tak langsung akan mmbuat stamina dorg akan down...

aku harap pasni malaysia akan dapat menang di final lawan vietnam..walaupon malaysia penah tewas lawan vietnam dlm peringkat kumpulan...tp xper..dengan semangat mesti malaysia dapat kalahkanyer...dan secra tak langsung akan perbaiki raking bola malaysia..dan aku harap jurulatih malaysia ni dapat dikekalkan..janganlah baru kalah sesuatu game dah lucutkan...jurulatih pon de perancngan gak..mcm rajagobal turunkan pemain bwah 23tahun utk train dorg jadi pemain yang terbaik satu hari t...tp kalo FaM kaco susah r..

macam kat liga super ng perdana yang terbaru ni, pasukan pahang y sepatutnya trun ke liga perdana tidak diturunkan dengan alasan "mcukupkan bilangan team di liga super".....abah ko FaM!!!!..dasar pilih kasih...sian kat pasukan y betul2 layak mcm harimau muda..dorg dah men bek ko kekalkan dorg kat perdana lagi..dan y terbaru ko nak pecahkan dorg lak...mcm mana dorg nak bentuk kefahaman yang bagus??kan bagus tgk team harimau muda kalahkan team2 negeri??? 2 mnunjukkn team negeri xpower r...alasan korg semua macam sial r...t y kena tempias pasukan malaysia gak..apa r korg ni..2 r kalo org dok kat kusi FaM ni org y xreti men bola...semua pk kepntingan diri jer...

aduhhhhhh...macam mana r nak tgk bola dapat masuk piala dunia kalo korg asyik wat keputusan y mcm org xtau ttg bola tp just cuma mahu pikirkan kepntingan...bila penonton dah ramai, pengadil lak y mcm hanjing..pas 2 normallh penonton nak angin tp asal korg xsuh setiap pasukan sediakan kawalan mcm liga EPL..ni letak FRU selang 50m...dah r sorg jer jaga ramai2...korg ni FaM xpikirker???tau nak mhukum jer pasukan kalo pnonton mrusuh...normallh dorg de perasaan gak..dan penonton y ske baling botol ke padang ng mercun camner korg leh bawak mercun yer???sbb xde kawalan r...penonton mcm ni kan aku ase mmg dilarang sama sekali tgk bola kat EPL kot...ye r ko tgk stadium dorg..penonton xder halangan langsung..kalo korg y masuk kan..aku ase botol leh jejak tgh padang lagi...eish2...

sbnrnya ni semua jadi tanggungjawab Fam utk buat keputusan demi bola kita bukan utk kepentingan, jurulatih y perlu de perancngn y betul, pemain y betul2 power, padang y bukan sawah padi, stadium y selamat, penonton y fanatik, dan media yang sentiasa myokong...dengan de semua ni pasti malaysia akan dapt masuk ke piala dunia xlama lagi..semoga sebelum aku tua or mati t aku sempat tgk malaysia masuk piala dunia...uhuk3...



blue berry FC
dari kiri berdiri: apoi (striker), baly (defend), afat (keaper), faizal (striker), harith (midfield)
bawah dari kiri: komi (keaper), epul (defend), akuz (midfield)

2 comments:

wisadunkie said...

bkn sume tak reti main bola...sume tak faham mcm mana pengurusan bola sepak..masing2 nak tunjuk kpaleee..padahal keputusan sndiri salah..klu dh tak tau..tgok la negara2 lain bwat mcm mana nak bangunkan bola sepak diorg..ini idok..dasar.....

azxej said...

hahaha...angan2 jer dorg ni...team bawah 23 ni dah cukup baik...myk2 jangan Fam usik agi...

sila tinggal link blog anda untuk akuz lawati kelak

kosakataklik