Friday, February 01, 2013

Iskandarates dalam kenangan dan Transfer dateline antara mewarnai bulan1 2013

sebelum aku nak start crita.. ak nak clearkan disini.. ini semua pendapat aku.. dan apa yang aku rasakan.. jika ada ketidaksamaan atau tidak memuaskan hati pihak lain so aku xboleh nak buat apa..hanya minta maaf sbb lain dari crita korang..

Iskandarates dalam kenangan..
Semalam Tears telah adakan mesyuarat tergempar *kununya lar.. dan m'yeru wakil dari AMS, dan GoonersUiTM serta topboys Arsenal di Shah Alam untuk berkumpul untuk menyelesaikan pelbagai isu tergantung dan segera untuk mencari kata putus..

isunya adalah
1. kes HOT : kes shafiq tunjuk fcuk kat budak baget gengster..
2. kes Iskandarates : layanan dan sikap antara owner, pkerja terhadap fans arsenal
3. kes tukar port : jika kes 2 tu keputusan nya untuk berpindah..

dan beberapa kes tertunggak yang lain ibarat bil air y tertunggak..

so aku malas tau x nak cite panjang2 so aku just amik 2 isu atas jer..

isu shafiq tunjuk fcuk kat budak baget gengster.

firstly bagi aku isu ni amat ponden.. ok macam ni, ko tengok bola kat luar, ko team lain, ada mamat lain team lain, mamat tu provok ko sebab team ko ketinggalan..pastu bila team ko dah seri balik, ko bgn ko provok balik..ehh aku xfaham lar what the point..macam xpenah tgk bola kat luar la, xpenah tgk bola kat stadium..okey shafiq tunjuk fcuk..tp itu sebahagian dari provok gak lar..maki hamun semua itu..kemon..korang ada jari panjang kat tengah tu kan..kasi angkat balik lar..bagi aku provok itu stil terkawal asalkan ko xcross line..maksud aku asalkan ko xsentuh badan atau melibatkan sampai nak kejar2 orang bagai...ko gengster? ada geng.. eh kemonlah..ko bawak mende ni kat geng ko, seyes beb kena gelak..pasal provok dalam bola jer kot..lainlar kalo ko ada masalah lain ko sengaja cari pasal.. bagi aku bola tetap bola...aku pon banyak kali tunjuk fcuk kat member MU aku.. tp after game ktorang leh sembang balik...mcm event di khulafa...aku pon de tjuk fcuk kat geng MBA...tp pastu ktorg leh salam peluk n amik gamba lagi..so bola is bola...after game normal balik..lagipon dalam isu ni aku rasa memang seyes shit kelakar..kalo korang xleh kena provok jangan start provok dulu, risau kalo kena terlebih sikit malu beb..nak gelabah dengan geng bagai..eish malu..kejadian provok ni berlaku sejak budak shisha tu ada, dulu xde masalah, aku stil leh syum kat brader rambut pjg gelap2 tu..ko dtg nk cari rezeki, kami tlg bawak kawan2 nk bg rezeki kat ko..so hormat dan dihormati tu ada..tp semakin hari, bila dah ramai geng lak kat belakang tu, dah banyak mulut lak dorang..ehhh heran betul aku..okey xpe kalo nk provok silakan, tp jangan mngelabah kalo kena balik..tp provok bola stil bola.. ayahanda pon banyak keje lain dari nak layan isu provok dalam bola.. hahaha.. 

isu ke2, Iskandarates dalam kenangan.

sebenarnya isu ni aku banyak bersabar... sabar dan terus sabar.. lepas satu satu masalah.. bermula owner bertukar..kalo aku nak ungkit aku pon xnak lar..sebab walaupon orang buat macam2 yang teruk kita still kena ingat apa kebaikan y dia penah buat.walaupon sedikit.. korang leh check sendiri apa masalah nya taip jer nama tempat tu.. dan tengok apa respon dorang.. nak kata kami buat fitnah..kami sendiri xkenal sapa yang bagi pendapat tu.. bagi kami itu yang dorang rasa.. kami juga rasa tapi kami pendamkan. kadang2 kami tolong backup, kata owner baru tukar.. bagi masa, bila dorang kata pkerja lembap, kami pujuk kata pkerja xramai, kadang2 kami sendiri mtk pangilkan pkerja suh amikkan order..order nasi xsedap dan macam2 lagi, ada kalanya kami sendiri kata bagi peluang, lain kali datang lagi..tp last2 apa y kami dapat.? yang xboleh blah kata kami ni xdatangkan untung? what the tuuutttt...okey enuf said... 1st mana y kata kami xdatangkan untung..? 

cari nama iskandar dalam surat khabar BH
iftar bersama seramai 20orang lebih


game vs spurs...diangarkan 100orang

game chelsea...diangarkan 200lebih datang

biar gambar yang berbicara, ada banyak lagi gambar dan promotion tidak berbayar yang kami telah buat..sampai digelarkan iskandarates ni adalah pusat penyatuan goonerhood di malaysia, pelbagai group arsenal di malaysia ni penah datang ke sini...jadi mana timbul kerugian disitu? orang datang just minum air? orang makan xbyar? hahahaha... betullah kata orang, salah orang dicari, slh sndiri xtahu... bukan nk burukkan, tp nak kongsi pendapat salah sorang rakan aku yang penah datang ke sini.. "sini kalo xde bola dah tentu xramai orang, makanan xsedap, servis lembap".. kalo ikutkan aku kena setuju lar, tapi apa yang aku dan member y selalu disni kata.. "relax bro, jangan myesal nk datang lagi, bagi mereka masa"... pujuk lagi tu.. bukan tambah pasir dalam periuk orang.. salah kami ke pelangan lari sebab servis lembap? salah kami ke menu kurang? salah kami ke sbb dorang myampah tgk waiter amik air muka ketat? ... kami dah ajak, dah panggil, dah iklankan kat fb kami, group2 kami tentang tempat ni..bkn setakat fans arsenal, fans luar pon nk dtg gak nk merasai tempat ni..kawan2 arsenal ada y dtg bwk kawan, bawk keluarga..patut tugas kami selesai, dan tiba  tugas kamu untuk melayan pelangan dengan betul.. so jangan salahkan kami pelangan lari, jangan salahkan kami pelangan just datang minum air, sebab apa? hah! bentang sejadah, smyg after bzikir pikir apa y berlaku..

so after meting semalam, kami sepakat nak angkat kaki...kami xnak ada dikaitkan dengan situ, dan pasni harap geng arsenal jangan kaitkan dengan kedai tu...insyallah kami akan mencari port baru..dan yang penting ada persafahaman y kuat dengan owner baru itu nanti... biar sama2 bersemangat nak majukan tempat itu..jangan sebelah pihak sahaja.

kepada iskandar...saya secara peribadi ingin minta maaf jika sy dan kawan2 sy ada myingung perasaan...dan juga entry ni...biarlah sy jujur dan habislah disini..kepada pembaca pun diharap begitu..habis disini..kalo nak datang iskandar pon datanglah lagi..dan bharap smoga yang terbaik akan berlaku..stiap y berlaku ada hikmahnya.y mana baik datang dari Allah, y buruk datang dari kelemahan kita sendiri..

bila tengok arwah mamu, mulut ni xhenti2 nk sedekahkan alfatihah...untung arwah mamu... iskandar dalam kenangan...alfatihah utk arwah mamu..


datelinetrasfer Arsenal...

utk player arsenal yang masuk bulan1 punya transfer ni ada sorang sahaja..memang semua pakar2 scout dalam group arsenal tewas sekali lagi kerana nama ni xde pon dalam radar dorang...hahahah..

nacho monreal
player back kiri malaga...dengan nilai perpindahan er er  er... hahaha... bagi aku kemasukan nacho ni baguslah kerana gibbs injured 3bulan..nak harapkan santos... hek lemei pun... boleh tu boleh tp sakitlah dada ni tengok kalo dia buat silap.. pendapat aku diharap nacho ni dapat buat crosing y baik utk giroud dan keras untuk handle player lawan..

2 comments:

Ada Acabin said...

Semalam tido lewat. Dan sempat baca post tears... Seriously, sedih... tempat pertama saya gath dan jumpa family di sana. Bye Iskandar... *tears...

Ada Acabin said...

Semalam tido lambat, dan sebelum tido sempat baca post tears... Sedih... Iskandar tempat pertama saya gath dan jumpa kamu2 semua. Yang mewarnai hidup saya... Tapi, kalau org dah tak suka, lebih baik lah kita angkat kaki. Maybe tempat yang baru lebih baik... Sabar lah kawan2, Yang penting ikatan goonerhood tetap kekal sampai bila2... Al-Fatihah juga buat Arwah mamu... Good Luck to uolz.... Sentiasa support korang nio matter what... In Goonerhood We Trust! #COYG!

sila tinggal link blog anda untuk akuz lawati kelak

kosakataklik